برای تاسیس یک مغازه آپارتی یا پنچرگیری نیاز به تجهیزاتی دارید که باید آنها را تهیه کنید و در صورت نبود هر کدام از آنها در حین کار دچار مشکلاتی خواهید شد. در ادامه لیستی از دستگاه های مورد نیاز آپاراتی که به آنها نیاز دارید را نام میبریم. لیست تجهیزات آپارتی عبارتند از: لاستیک درار پمپ باد نیتروژن، اتو آپارات، پمپ باد، آچار چرخ، چسب آپارات، بالانس چرخ، درجه باد، نخ پنچر گیری، ژل ضد پنچری، تنظیم باد اتوماتیک، بکس بادی، تنظیم باد، جک سوسماری، جک روغنی، آج زن لاستیک. در ادامه این مقاله به معرفی و کارآیی هر کدام از ابزار و وسایل مورد نیاز یک آپاراتی میپردازیم.با ماه همراه باشید.
۱) لاستیک درار
دستگاه لاستیک درآر از مهمترین و کاربردی ترین دستگاه ها و تجهیزات لازم جهت راه اندازی اتوسرویس است. دستگاههای لاستیک درار به دو نوع لاستیک درار سبک (سواری) و لاستیک درار سنگین (کامیون) تقسیم میشوند. دستگاههای لاستیک درار سبک برای خودروهای سواری و وانتها استفاده میشوند، در حالی که دستگاههای لاستیک درار سنگین برای کامیونها و وسائل نقلیه سنگینتر مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین، دستگاههای لاستیک درار دارای انواع مختلفی از جمله ساده، تیوپ لس دار، هلپر دار و کمرشکن است.
دستگاههای ساده فقط برای تعویض لاستیکها کاربرد دارند، در حالی که دستگاههای تیوپ لس دار، هلپر دار و کمرشکن قابلیتها و کارایی بیشتری دارند. مثلا در دستگاههای تیوپلسدار، مخزن ذخیره باد معمولا در ستون یا پشت دستگاه قرار دارد. با استفاده از یک شوک شدید، باد از نازلهای قرار گرفته بر روی فکها وارد لاستیک میشود، سپس فشار باد لاستیک توسط درجه باد دستگاه تنظیم میشود.
۲) پمپ باد نیتروژن
پمپ باد نیتروژن نیز یکی دیگر از دستگاه های مورد نیاز آپاراتی است که وظیفه تزریق باد نیتروژن به داخل لاستیکها را دارد و به عنوان یک دستگاه مولد باد نیتروژن عمل میکند. این دستگاه اکسیژن موجود در هوا از طریق کمپرسور باد جذب کرده و به وسیله دستگاه به نیتروژن با خلوص بالا تبدیل میکند. سپس این نیتروژن با خلوص بالا به داخل لاستیکها تزریق میکند.
۳) اتو آپارات
اتو آپارات با تزریق بخار بر روی وصله به همراه فشار لازم، میتواند قسمت های پاره یا سوراخ شده لاستیکهای را ترمیم کند. لاستیکهای ترمیم شده به وسیله آپارات بخار قابلیت استفاده برای مدت زمان بیشتری را دارند و نیاز به تعویض ندارند. در بازار، دو نوع آپارات بخار برای لاستیک عرضه میشود، یعنی آپارات لاستیک بالا و پایین. آپارات لاستیک بالا کیفیت بالاتری دارد اما هزینه انجام آن بیشتر است. از سوی دیگر، آپارات لاستیک پایین قیمت کمتری دارد اما کیفیت و عملکرد آن پایین است.
۴) پمپ باد
پمپ باد یکی دیگر از ابزار و وسایل مورد نیاز یک آپاراتی میباشد.پمپ دستگاه مکانیکی که برای ایجاد فشار و انتقال هوا از یک محل به محل دیگر استفاده میشود . این پمپها با مکش هوا از بیرون، هوا را جمع آوری میکنند و سپس با کاهش حجم آن، هوا را فشرده کرده و فشار و دمای آن را افزایش میدهند. با رهاسازی هوای فشرده، انرژی جنبشی آزاد میشود که از طریق یک موتور یا دیگر تجهیزات صنعتی، به عنوان نیروی محرکه برای اجرای عملیات مورد نیاز تجهیزات صنعتی استفاده میشود.
۵) آچار چرخ
آچار چرخ با شکل x یکی دیگر از دستگاه ها و تجهیزات لازم جهت راه اندازی اتوسرویس است. این ابزار برای باز و بسته کردن پیچهای چرخهای خودرو استفاده میشود و دارای چهار سر مختلف برای مهره های با سایزهای مختلف است. این آچارها به شکل L هستند و احتمالا جنس خوب و مقاومت مناسبی نداشته باشند. زمانی که لاستیک خودرو شما پنچر میشود، علاوه بر استفاده از جک پنچر گیری و لاستیک زاپاس، نیاز به استفاده از آچار چرخ نیز خواهید داشت تا بتوانید مهرههای چرخ را باز کنید و لاستیک زاپاس را جایگزین کنید.
۶) چسب آپارات
چسب آپارات یکی از انواع چسبهاست که از لاستیک اتلین و پروپیلن ساخته شده است. این نوع چسب دارای روکش نایلونی وست ماری است که قبل از استفاده، نوار اصلی از آن جدا میشود. چسبهای آپارات دارای عمر مفید بالایی هستند که میتوانند حدود 5 سال عمر کنند. این چسبها بهصورت مارکهای مختلف در صنعت تولید میشوند. چسب آپاراتی به خاطر مقاومت بالا و عمر طولانی که دارد، برای تعمیر لاستیکهای خودرو استفاده میشود. با استفاده از چسب آپاراتی، میتوانید لاستیک خودرو خود را بهصورت موقت یا دائمی تعمیر کنید و از تعویض آن جلوگیری کنید و در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
۷) بالانس چرخ
دستگاه بالانس چرخ یکی دیگر از دستگاه های مورد نیاز آپاراتی، اتوسرویسها و تعمیرگاه های خودرو است. این دستگاه برای تعادل و بالانس کردن چرخهای خودرو استفاده میشود. با استفاده از دستگاه بالانس چرخ، میتوان چرخها را هم راستا کرده و وزن به صورت یکسان بین چرخها تقسیم کرد تا تعادل به درستی برقرار شود. این کار باعث برطرف شدن لرزش فرمان و عدم فرسایش لاستیکها و افزایش عمر آنها شود.
۸) دستگاه درجه باد
دستگاه درجه باد یک ابزار اساسی برای تنظیم باد لاستیک و اندازه گیری فشار باد در لاستیک ها است. این ابزار دارای صفحه نمایش دیجیتال یا آنالوگ است که به کاربر امکان اندازه گیری و تنظیم دقیق میزان باد و فشار را می دهد. از طریق اعداد نمایش داده شده روی صفحه نمایش، کاربر می تواند مقدار درجه باد مورد نظر خود را تنظیم کند.
۹) نخ پنچر گیری
نخ پنچرگیری یا فیتیله پنچرگیری یک نوع نخ مخصوص است که برای رفع پنچری لاستیک خودرو استفاده میشود. وقتی لاستیک یا تایر خودرو پنچر میشود، نخ پنچری به وسیله یک درفش پنچرگیری به داخل شکاف یا سوراخ لاستیک فروبرده میشود. سپس نخ به همراه سوزن و درفش از سوراخ یا شکاف خارج میشود.این نخ پنچری درواقع به عنوان یک نوع سد برای خروج هوا از داخل لاستیک عمل میکند.
۱۰) ژل ضد پنچری
یک نوع ژل ضد پنچری برای تایرهای خودرو است که شرکت شیمل آنرا تولید میکند. این ژل ضد پنچری به تایر خودرو اضافه میشود و با قدرت چسبندگی بالا، میتواند در زمان بسیار کوتاهی سوراخ یا سوراخهای کوچک ایجاد شده روی تایر را پوشش دهد و پنچری را رفع کند.
۱۱) تنظیم باد اتوماتیک
تنظیم باد اتوماتیک یکی دیگر از است که برای تنظیم فشار باد لاستیکهای خودرو به صورت اتوماتیک استفاده میشود. این دستگاه معمولاً از سنسورها برای اندازهگیری فشار باد در لاستیکها استفاده میکند و در صورتی که فشار باد زیر یا بالاتر از مقدار تعیین شده باشد، با استفاده از یک کمپرسور داخلی، فشار باد به مقدار صحیح تنظیم میکند.
۱۲) بکس بادی
آچار بکس بادی یکی از ابزارهای پنوماتیک است که با استفاده از نیروی حاصل از جریان باد تولید شده کمپرسور باد پیچها یا مهرهها را باز میکند.با استفاده از آچار بکس بادی، می توان به سرعت پیچها و مهرهها را باز و بسته کرد.
۱۳) جک سوسماری
جک سوسماری یا جک پنچرگیری یکی از انواع جک ماشین است که برای بلند کردن وسیله نقلیه نظیر خودرو از سطح زمین استفاده میشود.
۱۴) جک روغنی
جک روغنی یا جک هیدرولیکی یک نوع جک است که از نیروی فشار هیدرولیکی برای بلند کردن و جا به جایی وسایل نقلیه، استفاده میشود. این جکها نیاز به روغن هیدرولیک دارند که توسط یک پمپ در داخل جک به داخل سیلندر فشرده میشود و باعث حرکت سیلندر و بلند کردن بار مورد نظر میشود.
۱۵) آج زن لاستیک
آج زدن به معنای برش دادن شیارهای نازک و عمیق در سطح لاستیک تایر است و این کار موجب افزایش چسبندگی تایر به جاده و کنترل بهتر تایر می شود. این کار به وسیله دستگاه آج زن لاستیک انجام میشود.
منبع:
darr.ir
ghiasishop.com